У оквиру 65. међународног сајма књига у сали ,,Васко Попа“ вршилац дужности директора Завода за заштиту споменика културе у Панчеву Гроздана Миленков представила је публикације Завода за заштиту споменика културе у Панчеву издате у протекле три године током којих их се ова највећа домаћа манифестација посвећена књизи није одржавала.

Као део едиције „Сакрално наслеђе Јужног Баната“ присутнима су представљене две публикације ,, Евангелистичка црква у Панчеву “ историчарке уметности Марине Миљуш и историчарке Слободанке Перовић и  ,,Римокатоличка црква Светог Карла Боромејског у Панчеву“ архитекте Димитрија Маринковића и историчарке уметности Драгане Ружић.

Публици је представљена и публикација ,,Два светионика на ушћу Тамиша у Дунав“ посвећена градитељским објектима који не да су само симбол Панчева, већ су и симбол Завода за заштиту споменика културе у Панчеву као институције.

У  оквиру овогодишњег  сајма представљена је и публикација ,,Споменици, спомен плоче и скулптурама дела у Панчеву“, каталог у оквиру којих је представљено  73 споменика који оплемењују градски пејзаж Панчева.

Недавно издату публикацију ,,Натписи на надгробним плочама у Панчеву примери народог поетско-лирског изражавања“ представио је  аутор Никола Влајић.

Поменута издања налазе се  на штанду Града Панчева на углу улице Меше Селимовића у Хали 4. Позивамо Вас да посетите градски штанд и тиме подржите подржите ауторе из нашег града.