Конзерваторски радови на цркви Свете Ане у Панчеву спроведени су током марта и априла 2022. године уз конзерваторски надзор архитекте Димитрија Маринковића из Завода за заштиту споменика културе Панчево и стручни надзор архитетке Зорице Грујић. Радови које је финансирала Зрењанинска бискупија, односно Римокатоличка Жупа Светог Карла Боромејског из Панчева обухватили су замену  кровног покривача и заштитне капе звоника, санацију оштећене фасаде, као и постављање расвете.

Предузетим конзерваторским радовима очуван је аутентичан изглед ове велелепне цркве која готов читав један век представља архитектонски, али и историјски дргауљ Града Панчева. Наиме, цркву Свете Ане саградио је Ђорђе Вајферт као породичну капелу која је освећена  26. јула 1923. године.  

Цркву је градио Хуго Вајс као једнобродну грађевину са звоником, а стилски се може уврстити у еклектичне грађевине. На прочељу звоника и разуђеним кровним површинама преовладава сецесија, на западној фасади и ентеријеру олтарског простора неоготика, док се на бифорама уочавају утицаји византијске архитектуре. Фасаде цркве и звоника су декорисане елементом четворолиста. Прозори и розете су украшени техником витража.

Црква Свете Ане проглашена је за непокретно културно добро 25. јануара 2000. године.