Вести


 

Вести

 

Санација објекта Складишта јечма и Радионице у Комплексу Народне(Старе Вајфертове) пиваре у Панчеву – фаза IA

апр 7,2016 Дана 28. марта 2016. године започети су радови на Санацији Складишта јечма и Радионице у Комплексу Народне(Старе Вајфертове) пиваре у Панчеву. Изводе се радови на учвршћивању објекта страдалог у пожару и заштити од даљег пропадања. Предвиђени су и радови на делу зграде Магацина јечма од угла улица др Светислава Касапиновића и Кеј Радоја Дакића закључно са ...

Хидролизација зидова Старе школе у Идвору

апр 7,2016 Дана 04. априла 2016. године започели су радови на хидроизолацији зидова Старе школе у Идвору која је део Меморијалног комплекса „Михајло Пупин“. Предузимање радова на хидроизолацији зидова представља припремне радове за приступање извођењу радова према Главном пројекту. Хидроизолација се врши хоризонталним пресецањем свих зидова и стубова у нивоу пода и убацивањем атестираних пластичних профилисаних шина. Са ...

Обновљени сатови на цркви Светог Карла Боромејског у Панчеву

дец 31,2015 Уз финансијску подршку Градске управе Града Панчева, обновљени су циферблати на цркви Светог Карла Боромејског. Компликован технички задатак обављен је уз асистенцију алпинисте Ламброса Худелудиса, а обновљени бројчаници добили су цифре и казаљке позлаћене златом чистоће 23,75 карата. Радови су обављени као честитка Панчевцима који Бадњи дан и Божић славе по грегоријанском календару.

Храм Преображења Господњег у Панчеву

окт 25,2015 У овој години предузети обимни радови на рестаурацији, конзервацији и санацији Преображенског Храма. Укупна вредност радова је 8.800.000,00 динара.

Непомук поново чува Панчево

сеп 4,2015 После осамнаест година статуа Светог Јана Непомука враћена је на своје место у комплексу старе Вајфертове народне пиваре. Склоњен још 1996. године кип овог свеца католичке цркве, иначе заштитник од поплава, враћен је после рестаураторских радова, изведених под надзором Завода за заштиту споменика културе.

Разговор о надзору видео надзора

сеп 4,2015 Потпуна заштита спомен обележја "Стратиште" на Јабучком путу, била је тема још једног састанка у градској управи, којем је присуствовао и државни секретар за рад, Драган Поповић. За видео надзор на овом спомен комплексу, Град је издвојио средства, а сада треба још договорити и ко ће бити задужен за стално праћење камера, како би били спречени и покушаји крађа са споменика "Бразде".

Поправљање десне куле на Тамишу

сеп 4,2015 Радови на десном светионику на ушћу Тамиша у Дунав су почели. За укупно 1,8 милиона динара у следећих месец дана биће заштићени постојећи зидани делови, дограђени они које је време потрошило и замењен лимени кров.